Tarinamme

Vuodesta 1932 on hotelli seissyt Euroopan pisimmän vapaan virran suulla Suomen ja Ruotsin rajalla. Tornionjoen eli Väylän rannalla on majoitettu ja kestitty kauppiaita, valtiomiehiä, viihdyttäjiä, Lapin-matkaajia ja tavallisia torniolaisia – ensin Puistohotellissa, sitten Kaupunginhotellissa ja nyt Park Hotel Torniossa.

Meillä koet tornionlaaksolaisen vieraanvaraisuuden kuten Paasikivi ja Ahtisaari aikoinaan. Kohtaamme sinut konstailematta niin kuin Väylänvarren rajattomaan kulttuuriin kuuluu. Vieraanamme nautit klassisen hotellin laadukkaasta palvelusta, huolitellusta huoneestasi sekä saunasta ja uima-altaasta joka päivä. Ravintolassamme herkuttelet parasta paikallista sesongin mukaan, kuten Perämeren lohta ja Kukkolankosken kuuluisaa siikaa kesäisin.

Levollisen yön jälkeen Väylä tarjoaa sinulle seesteisen aamuhetken, kun seuraat sen lipuvan kohti merta rauhalliseen tahtiinsa. Samasta näkymästä inspiroitui kauppaneuvos Veli Aine, hotellin entinen omistaja ja johtaja, joka tunnettiin myös taiteen keräilijänä ja tukijana. Park Hotel Tornion seinien sisällä on moni pohjoissuomalainen taiteilija vaihtanut teoksensa käypään valuuttaan. Kokoelmasta versoi myöhemmin Aineen taidemuseo Tornion Länsirannalle.

Park Hotel on kiinteä osa 400-vuotiaan Tornion silhuettia. Lapin vanhin kaupunki on sijaintinsa ansiosta ollut tärkeä pohjoinen kauppapaikka jo keskiajalla, ja on sitä edelleen: ostosmatkalaiset ovat tuttu asiakasryhmä meilläkin. Tornio on Suomen länsirajan merkittävin ylityspaikka ja muodostaa ainutlaatuisen kaksoiskaupungin Ruotsin Haaparannan kanssa.

Park Hotel Torniossa vietät aikaasi kuten joen ja meren rajalla on tapana – rajattomasti.

AIKAMATKA

Historiaa vuodesta 1932

Pitkän ja värikkään taipaleemme varrella on nähty yhtä sun toista hotellipalosta Kekkosen vierailuun ja legendaarisiin viihdyttäjiin. Tutustu historiaamme ja tarkastele hotellin vaiheita aikajanalla.

TUTUSTU HISTORIAAMME